Honden met strepen
          Chouffe
en
Chita  
                                                                                                          www.langharen.nl

Rasverenigingen

 

Organisaties

 

fci

Op het gebied van honden is de FCI (The Fédération Cynologique Internationale) het hoogste orgaan. Onder de FCI zijn wereldwijd 87 z.g. kennelclubs aangesloten (1 per land).

 

 

 

raadvbeheerm

Voor Nederland is de kennelclub de Raad van Beheer. Bij de Raad van Beheer zijn kynologenclubs en rasverenigingen aangesloten. 

 

logo nhc

 

Onze rasvereniging heet NHC, dat staat voor de Nederlandse Herdershonden Club en wij zijn aangesloten bij de Raad van Beheer.

Het doel van onze rasvereniging is fokkers en liefhebbers van de Hollandse Herdershonden nader tot elkaar te brengen, de drie variëteiten, de kortharige, de langharige en de ruwharige Herdershond in stand te houden en het fokken van dit ras te bevorderen.

 

 

logovvhh

 

Voor de Hollandse Herder is nog een rasvereniging actief: de VVHH. De VVHH behartigt nu ook de belangen van de Ruwhaar en de Langhaar, maar gezien hun jarenlange kennis en ervaring met de Korthaar ligt daar vooralsnog hun kernactiviteit.

 

 

Klik op het logo voor een link naar de genoemde organisties.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/langharen.nl/httpdocs/modules/mod_menu/helper.php on line 97