Honden met strepen
          Chouffe
en
Chita  
                                                                                                          www.langharen.nl

Onze rasvereniging

logo nhc

Onze rasvereniging heet NHC, dat staat voor de Nederlandse Herdershonden Club en wij zijn aangesloten bij de Raad van Beheer.

Het doel van onze rasvereniging is fokkers en liefhebbers van de Hollandse Herdershonden nader tot elkaar te brengen, de drie variƫteiten, de kortharige, de langharige en de ruwharige Herdershond in stand te houden en het fokken van dit ras te bevorderen.

 

Er zijn ook enkele regionale afdelingen binnen de NHC de Kringgroepen. Een Kringgroep stelt zich ten doel de leden van de NHC in haar regio te vertegenwoordigen.

Ze doen dit oa door:

  • Het ontwikkelen van activiteiten op opvoedings-, gehoorzaamheids- en africhtingsgebied het aanzien en de gebruikswaarde van de Hollandse Herdershond te bevorderen.

  • Africhtingsexamens en -wedstrijden zoals omschreven in de reglementen van de Commissie Werkhonden en de Koninklijke Kennelclub Cynophilia te organiseren en haar leden tot deelname hieraan te stimuleren.

  • Het geven van lezingen, demonstraties e.d. de kennis van haar leden op kynologisch- en africhtingsgebied te verhogen.

 

Onze kringgroepen zijn:

  • Kringgroep Rotterdam

 

In het menu 'organisaties' (rechts beneden) vind u linken naar:

De 'FCI '.

Onze koepel van rasverenigingen 'Raad van Beheer'.

En onze rasvereniging de 'NHC'.

Ook een link naar een andere nederlandse rasvereniging voor Hollandse Herders: De VVHH

De VVHH is een rasvereniging voor de Hollandse Herder. De vereniging heeft ten doel het behartigen van de belangen van Hollandse Herders, in het bijzonder de Kortharige Hollandse Herders.


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/vhosts/langharen.nl/httpdocs/modules/mod_menu/helper.php on line 97